Избрани Новини

Протест срещу ненаказаните убийци на пътя

Фондация „Безопасни улици от Валя“ ще събира подписи пред съдебната палата

Мирен протест и подписка под надслов „За бързо правосъдие за убийците на пътя“ ще има утре от 11 часа пред съдебните палати в Русе, Бургас, Варна, Плевен, Казанлък, София, Стара Загора. Организатори са фондация „Безопасни улици от Валя“ с подкрепата на партньорски организации от цялата страна и граждани, съобщиха от фондацията.

Бавното правораздаване по пътно-транспортните дела е причина да се избегне дисциплиниращия и възпитателен ефект върху обществото от демократичното правораздаване. Близките на загиналите години наред са подлагани на нечовешки тормоз от адвокати, застрахователи и редица други субекти без да получат справедливо възмездие.

През последната година убийците на пътя дори имат наглостта въобще да не се явяват в съда. Други продължават да шофират, въпреки че са отнели човешки живот.
Няма нито една основателна причина да се бавят пътно-транспортните дела, тъй като те не представляват правна и юридическа сложност.

Преди 2 години съдът в Страсбург излиза с две решения, в които отчита, че бавното правораздаване е системен проблем в България. Страната ни получи срок от 6 месеца да предприеме мерки.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов