Избрани Новини

Фейсбук ще ни разпознава автоматично, щем не щем

Булевард

12-02-2015, 17:37

Снимка:

Facebook

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Сега ще трябва да губим време да се разтагваме

Автоматичното разпознаване, което Фейсбук въведе като екстра през март миналата година, вече ще сработва на всяка снимка, която бъде постната в социалната мрежа. Засега нововъведението е достъпно само за някои профили, но скоро всички ще сме принудени да разтагваме наред, ако не се харесваме на снимката или тя ни показва в неподходящо обкръжение. А вече имаме опит с така досадното тагване на приятели човек по човек...

И ако някой е имал илюзията, че новият алгоритъм, който много точно идентифицира личности въз основа на лицата на снимката и на потребителите и предлага етикети с имената на приятелите, за да става бързо тагването на снимките, е измислен да ни улесни, той дълбоко се е объркла.

Технологията, наречена DeepFace, за първи път бе представена през март миналата година. Година по-късно Facebook ще премине към автоматично маркиране на приятелите на снимките.

Автоматичното маркиране може да се изключи и в настройките, но чак когато тази опция стане достъпна за всички. DeepFace използва технология, която разви израелската компания face.com , и която през 2013 г. купи Facebook. Творците твърдят, че тази технология може да се определи човек с 97.25% точност , а на ден тя може да прегледа повече от 400 милиона снимки.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов