Избрани Новини

Европейската асоциация по кану-каяк на посещение у нас

Министърът на спорта Красен Кралев лично прие президента на ЕСА Алберт Уудс

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев прие в кабинета си президента на Европейската асоциация по кану-каяк (ЕCA) Алберт Уудс и генералния секретар Бранко Лаврик.

 

Официалните гости са на посещение у нас по повод организацията на предстоящия конгрес на ЕСА, който ще се проведе на 28 март в София, както и за да се запознаят с условията, които предоставя град Пловдив за организиране на Европейската купа на шампионите през октомври т.г.

 

„Сигурен съм, че България ще бъде отличен домакин на предстоящото състезание на 10 и 11 октомври”, каза Бранко Лаврик на министъра.
Красен Кралев информира президента на ЕСА, че Министерството на младежката и спорта има идея да въведе в третия час по физическо възпитание в училищата на България да влязат професионални треньори, които от най-ранна детска възраст да открият потенциалните шампиони сред децата.

 

„Загубихме позициите си в традиционно силни за България спортове, защото обърнахме пирамидата, а начинът да възстановим успехите е като започнем изграждане на състезателите си от най-ранна ученическа възраст”, категоричен беше министърът.

 

Президентът на ЕСА подкрепи идеята на министър Кралев и допълни, че спортът ще възпита децата в дисциплина и ще помогне за изграждането и развитието им като личности.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов