Избрани Новини

Вандали трошат къщички за книги в Благоевград

Те са поставени по време на инициативата "Прочети-замени"

Поредна вандалска проява бе извършена в Благоевград, съобщават от пресцентъра на общината. Обект на посегателство стана една от къщичките за книги, които общинското ръководство постави в целия град по време на инициативата „Прочети- замени”. Къщичката, която се намира в благоевградския парк „Даме Груев” е изкъртена насилствено от мястото, на което бе монтирана.
По сигнал на отговорни граждани бе извършена проверка, която установи, че не силният вятър вчера е причина за нанесените щети, а вандализъм. Покривът на къщичката е откраднат, счупена е вратичката, а цялата конструкция е изтръгната от циментовата основа. Щетите са за над 200 лв.
Общинското ръководство апелира за отговорно отношение към общинската собственост, закупена със средства на отговорните данъкоплатци. Призовават се гражданите, които имат информация за нарушители на реда и вандалски прояви да подават сигнали както на полицейските власти, така и на община Благоевград на телефон 073/ 88 44 34 от понеделник до петък, в работно време.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов