Избрани Новини

Банскалийка отряза косите си, дари ги на болна от рак

Двете жени дори не се познават

Елена Георгиева Пиришанчина от Банско отряза косата си и я дари, за да направят от нея перука на непозната жена. Елена била трогната от писмото, което децата на болната от рак Ирена Йорданова публикували на страница във Фейсбук.

„Не познавам Ирена. Реших да си отрежа косата и го направих. По-важното е да се съберат пари за лечение на жената. Да, и перуката е важна, но какво е това - една глътка радост за жената”, сподели Елена Пиришанчина, която е рецепционистка в хотел в Банско, пише struma.bg.

„За мен това е нещо нормално. Има хора, които подминават страничките във Фейсбук със зов за помощ, но не защото са лоши, а защото просто нямат сили да ги четат. Всеки си има лична драма, лична болка и като види нещо такова, не може да повярва, че може да понесе и това - другата болка, чуждата болка. Мисля, че тези странички трябва да се четат и популяризират. Да се види, че не е страшно. Според мен един лев всеки може да отдели. Лично аз обичам да го правя, доставя ми удоволствие. Подстригвала съм се и друг път, но за пръв път за кауза и го направих с удоволствие. Искам да видя усмивката на Ирена, и най-вече да я видя жива и здрава”, заяви банскалийката.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов