Избрани Новини

Шофьори карат в насрещното заради изровен път

Изключително опасен участък от Главен път Е79

Край Мурсалево асфалтът в едното платно е изровен и са се образували огромни дупки. Отсечката беше направена само преди около 3 месеца, като път, който да заобиколи свлачището, заради което катастрофираха влак и ТИР.

При тежката катастрофа в края на миналата година, за да избегне тоновете земна маса камион излетя от пътя, падна върху жп линията и беше ударен от преминаващия влак. Заради опасното свлачище трасето на пътя беше леко коригирано, за да не минава в непосредствена близост до висящите скали. Сега обаче в изградената допълнителна лента са се образували огромни дупки, които се разширяват с всеки изминал ден. Под напора на тежките камиони пътят буквално се е изровил, предаде БНТ.

Дупките на пътя са изключително опасни, защото за да ги заобиколят автомобили и камиони влизат в насрещното движение. Червената пътна маркировка е полуизтрита и повече се забелязва старата бяла маркировка, която обаче води автомобилите в насрещното движение.

От Областното пътно управление Кюстендил обясниха, че заради лошите атмосферни условия дупките временно ще бъдат запълнени с фрезован материал, така че да не се разширяват. И пътната маркировката ще бъде обновена, когато времето позволи, вероятно в края на седмицата, казаха от  Пътното управление.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов