Избрани Новини

2100 проверки и 153 акта за месец по горите в Благоевградско

По време на инспекциите са проверени 760 превозни средства

За месец януари служителите на Регионална дирекция по горите - Благоевград са извършили над 2100 проверки, съобщиха от институцията. По време на инспекциите са проверени 760 превозни средства, транспортиращи дървесина, сред които 472  на постоянните контролни горски пунктове; 21 обекта за добив на дървесина; 417 ловци и 282 риболовци.

За един месец са съставени общо 153 акта за установени административни нарушения по Закона за горите, Закона за лова и опазване на дивеча, Закона за рибарството и аквакултурите. 83 от тях са изпратени в прокуратурата за произнасяне, като 54 са върнати за административно производство, а по една преписка има образувано предварително производство. Издадени са 90 наказателни постановления.

За месеца са задържани 6 куб. м строителна дървесина, 51 кубика дърва за огрев, 1 куб. м фасонирана дървесина, както и 2 моторни превозни средства, 4 каруци, 1 бензинов моторен трион и други инструменти за дърводобив. Проведена е процедура и е извършена продажба на конфискувана дървесина на стойност 12 244 лв.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)