Избрани Новини

Бавят укрепване на опасно свлачище заради бумащина

Дъждовете и снеговалежите не дават сън вече 8 месеца на 350-те жители на сатовчанското село Жижево

През юни миналата година обилни валежи предизвикаха свлачище над пътя за населеното място. На шосето се отвори 10-метрова дупка, по чудо пътят към селището не бе прекъснат.

Причината за бедствието бе придошлата река в района. Община Сатовча събра необходимата документация и я изпрати в областната управа в Благоевград. Там обаче решили, че книжата не са изрядни и върнали цялата преписка обратно в кметството, пише "Стандарт".

„Ще подготвим нови документи, но подобно поведение е странно. Всичко бе описано, както се е случвало и друг път. Най-лошото е, че има риск населеното място да бъде откъснато от света, докато си препращаме документи", заяви общинският кмет на Сатовча Арбен Мименов.

Общината е успяла временно да спаси положението. С камъни, скални отломки и други материали земните маси са спрени. Пропадналият участък е обезопасен, поставени са необходимите знаци и маркировка. Това обаче не е решение на проблема. Очаква се финансова помощ от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

Спешно трябва да се изгради стоманено–бетонна подпорна стена. Само така ще се гарантира безопасността на пътуващите през този пътен участък.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов