Избрани Новини

Малки журналисти от Шанхай на гости в Банско

В класната стая децата се поздравиха с прекрасни детски песнички

По инициатива на Генералното консулство на Република България в Шанхай, Община Банско и фондация "Малък Зограф" - Банско, представители на Клуба на малките журналисти от Шанхай гостуваха на НУ “СВ. Паисий Хилендарски“. Директорът на училището Невенка Бърдарева посрещна делегацията и накратко им разказа историята на учебното заведение, след което гостите имаха възможност да за запознаят с първолаците от класа на г-жа Евгения Тренчева. В класната стая децата се поздравиха с прекрасни детски песнички, а традиционният китайски танц „Златната Ябълка“, който изтанцуваха всички, превърна гостуването в истински празник.

Eдна от целите на посещението на малките репортери бе запознаването им с дейността на Школата по изкуства към фондация „Малък Зограф“.

В училището бяха изложени част от наградените през 2014г. картини, а художничката от втори клас Петя с гордост показа спечелените по време на пленера медали. Гостите от Китай бяха поканени да присъстват на Третия световен конкурс за детска рисунка, който традиционно ще се проведе в Банско от 6 до 9 септември 2015г.

По време на престоя си в града, групата имаше възможност да разгледа музеите, както и да се наслади на снежните писти в ски зоната, информираха от пресцентъра на общината.

Клубът на младите журналисти в Шанхай е основан през 1983 г. и е единственият засега юношески клуб със свой вестник, който помества интервюта, статии, илюстрации, фотографии, направени и редактирани от тийнейджъри под 15-годишна възраст. Клубът има свое юношеско печатно издание, обединяващо 100 училища от всички общини в Шанхай.

Посещението на учителите, репортерите и техните родители, бе свързано и с опознаване на красивата природа, историята на България, народните обичаи, образованието, както и насърчаване на двустранните приятелски обмен между децата от Шанхай и България в сферата на спорта и културата.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов