Избрани Новини

Дупничани искат проверки на работата на Службата по кадастър и таксиджиите

Сред желанията на жителите на Бобошево е да бъде организирана приемна на място

Множество оплаквания относно работата на Службата по геодезия, картография и кадастър в Кюстендил направиха дупничани на днешната приемна на народния представител Кирил Калфин. Пред жителите на Дупница депутатът от ГЕРБ се ангажира да провери дейността на въпросната служба.

Оплаквания за несвършена работа на службата по кадастър бяха направени и от жителите на бобовдолското село Големо село на предишна приемна. Също така бяха подадени сигнали, че голяма част от таксиметровите шофьори в града не си плащат редовно осигуровките. От Калфин жителите на Дупница поискаха да бъде извършена и проверка по този повод.

Народният представител се ангажира да съдейства и за организирането на мобилна приемна в град Бобошево с представител на ТП на НОИ - Кюстендил. За това бе уведомен и областният управител Виктор Янев, който ще разговаря с директора на НОИ в Кюстендил.

Сред желанията на жителите на Бобошево е да бъде организирана приемна на място, за да могат да поставят пред компетентно лице интересуващите ги въпроси относно пенсионната реформа.

Получаването на допълнителни добавки към пенсията да не бъде обвързано с размера на пенсията бе едно от предложенията, направени от гражданите. Те поискаха при отпускането на коледни, великденски и други добавки към пенсията да ги получават или всички пенсионери, или никой. За пример бяха дадени допълнителни 40 лв., отпуснати за коледните празници само на пенсионерите с доход до 286 лв. При даването на тези добавки да се отчитат и допълнителните доходи, които пенсионерите получават от наеми, ренти и други дейности. Граждани се изказа, че в конкретните случаи не е редно да се взема предвид само основната пенсия, а всички получени доходи. На приемния си ден в Дупница Кирил Калфин се срещна с над 20 граждани, които се обърнаха към него за съдействие относно обществени проблеми и за решаването на редица лични въпроси.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов