Избрани Новини

Ремонтират и благоустрояват улици в Благоевград

Идеята е градът да придобие изцяло обновен и европейски облик

Капиталовата програма на община Благоевград за 2015 година бе  одобрена на редовна сесия на Общински съвет- Благоевград с рекордния за тази година бюджет в размер на 60 млн лева. В него общинската администрация предвижда ремонт и благоустрояване на редица улици.

Уличната мрежа на улица „Георги Попов“ ще бъде подобрена от бул. „Васил Левски“ до ул. „Климент Охридски“. Ще бъдат ремонтирани асфалтовата настилка, тротоарите и бордюрите на ул. „Даме Груев“, асфалтни работи ще бъдат извършени и на ул. „Вихрен“, информираха от пресцентъра на общината.

Ремонтът на асфалтовите настилки през 2015г ще обхване улиците: „Христо Силянов“, „Христо Чернопеев“, „Христо Смирненски“, „Д-р Владимир Бъчваров“, и „Света гора“. Нова асфалтова настилка ще има и транспортната алея на парка на улица „Даме Груев“ в Благоевград. Предстои да бъдат облагородени и междублоковите пространства, те ще бъдат превърнати в зелени кътове за отдих.

Идеята е Благоевград да придобие изцяло обновен и европейски облик. За това ще допринесат и новите указателни табели на улиците, които ще бъдат монтирани също тази година.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов