Избрани Новини

Ходжата-измамница Гюлшен се изпари?

Тя бе освободена под гаранция

Преди седмица ви разказахме историята на студент, жертва на мнимата „гадателка” ходжа Гюлшен. 26-годишният мъж изгоря с 2000 лева, за да му развалят „магията”, а след това пoдаде жалба срещу Николина Василева, съобщава Нова телевизия. Представяща се за Гюлшен беше задържана. Три дни след ареста тя бе освободена под гаранция. Къде е сега ясновидката? 

Колко струва щастието? Според телевизионните реклами на ходжа Гюлшен - само едно телефонно обаждане. След като гледа такава реклама нашият герой решава да й позвъни. Нарекохме го Георги и скрихме лицето му, защото не иска да го сочат с пръст. 

И ходжата се намесва. „Каза ми, че трябва да й заплатя такса от 200 лева и ще започне да работи с мен. Тя ме увери, че това ще бъдат парите, нужни за всичко и че тя не е поредната шарлатанка, която мами хората”, сподели Георги. Три дни по-късно, обаче ходжата поисква още пари. 

„Поиска още 1500 лева, защото нещата се били влошавали и трябвало с толкова пари, за да бъде направена магията, че парите не ги иска за себе си, а ще отиде до джамия, за да може да направят някакъв ритуал с ходжата”, обясни пострадалият младеж. 

След като разбира, че е измамен Георги започва да си търси парите обратно. Но вместо това получава заплахи по телефона. 

Ходжа Гюлшен беше задържана в момент на сделка с друг клиент. Три дни след това тя е освободена с парична гаранция от 2000 лева. Гюлшен е пусната на свобода, заради молбите й, че няма кой да гледа двете й деца. Отиваме в дома й в Златица. Със скрита камера се представяме за клиенти, които спешно се нуждаят от помощ. Роднините й са категорични, че тя вече не живее на този адрес. 

Оказва се, че всички в Златица познават ходжа Гюлшен и съпругът и брат й, които също бяха задържани като съучастници. Малко хора обаче поискаха да говорят пред камера за измамниците. 

Офисът на ходжа Гюлшен сега е затворен за посетители. Нашият герой - студентът от Благоевград, по нейна заръка праща парите, но не до този офис, а по запис до адрес в София, на името на друг човек - Георги Георгиев. В замяна на тях получава текстове от корана и икони с Богородица. На този адрес обаче не живее никой. Това е изоставена сграда, а човекът с името Георги Георгиев вероятно не съществува.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)