Избрани Новини

35-годишен се завърна от гръцки затвор и влезе в Бобовдолския

След като се завърнал от Гърция, веднага бил привикан във ІІ РУП

35-годишен благоевградчанин се прибра от гръцки затвор, където излежа 4-годишна присъда за наркотици, и влезе за 11 месеца в български за същото престъпление. Николай Манолов се призна за виновен за това, че е държал в дома си в жк „Еленово“ 46 грама марихуана на стойност 278 лв. и 0,5 грама амфетамини за 16 лв.

Дрогата е открита при полицейска операция на 23 юли 2009 г., но преди да бъде обвинен за незаконното държане от разследващите, той бил преведен в южната съседка да изтърпява наказание за наркотици. Той бил безработен и към онзи момент бил многократно осъждан, но за нарушение на Закона за движение по пътищата, най-вече за шофиране без книжка, пише struma.bg.

След като се завърнал от Гърция, веднага бил привикан във ІІ РУП, където му повдигнали обвинение по висящото досъдебно производство от 2009 г. Николай Манолов преценил, че е по-добре да се споразумее с прокуратурата, за да получи по-леко наказание.

Предложението на прокурор Румяна Митева за 11 месеца е прието и от защитника му адвокат Марио Биков и вчера беше одобрено от съдия Екатерина Николова. Присъдата влиза в сила веднага, като освен че ще бъде преведен в Бобовдолския затвор, призналият се за виновен благоевградчанин трябва да заплати съдебните разноски по делото от 386 лв.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов