Избрани Новини

Геодезисти търсят решение за свлачището в Кресненското дефиле

Експертите са в местността "Османска чешма" на главен път Е - 79

Специалисти от Агенция "Пътна инфраструктура" и "Геозащита" - Перник търсят решение на проблема със свлачището в Кресненското дефиле, което се активира два пъти в рамките на няколко часа, съобщи infomreja.bg.

Експертите вече са в местността "Османска чешма" на главен път Е-79, където тази сутрин се свлече около 10 кубика земна маса, примесена със скални късове.

Те ще направят оглед и ще изготвят доклад за мерките, които трябва да се вземат за окончателното отстраняване на проблема със свлачищата в района.

Срутилите се тази сутрин на международния път скални отломки затрудниха за около два часа движението през участъка, което бе регулирано от пътни полицаи.

Свлачището е второ за последните няколко часа. Снощи към 18, 30 ч. на същото място шосето отново бе затрупано от земна маса, камъни и парчета скали.

"Това е най-рисковият участък в дефилето. Има предпазни мрежи, но те не са в състояние да спрат активирали се свлачища", коментира областният управител на Благоевград Бисер Михайлов.

Той допълни, че специалистите ще изготвят количествено - стойностна сметка за възстановителните дейности и за необходимите средства за укрепване на участъка.

Движението през прохода "Предела" през днешния ден е нормално. Няма нови активирали се свлачища и въведени ограничения за автомобили.

 

 
 
 
 
 


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов