Избрани Новини

„Вазовци“ направиха опит за най-дългата торта (Снимки)

В рамките на 20 минути малките готвачи направиха невероятна триетажна торта

Вчера, 6 февруари, учениците от 4 б клас на СОУ „Иван Вазов“, с класна ръководителка Евелина Ницова, предприеха кулинарно предизвикателство. Четвъртокласниците се опитали да направят възможно най-дългата торта, съобщават от училището. Всеки бе донесъл блатове и различна украса според предпочитанията си. В рамките на 20 минути малките готвачи направиха невероятна триетажна торта, която, разбира се, дегустираха веднага. Те почерпиха и възможно най-много свои съученици, а също и помощния персонал в училището.

С това кулинарно забавление четвъртокласниците отпразнуваха своя успех в кампанията „Читателска щафета 4: Ловци на приключения“. Те изработиха много красив читателски дневник, който изпратиха на организаторите, и с него си заслужиха специална награда. Учениците се включиха в надпреварата като група и спечелиха една от десетте уникални значки „Супер читател“, а всеки получи и индивидуален сертификат и седмична програма с герои от книгите, които бяха прочели. Г-жа Евелина Ницова пък беше наградена със специална грамота за активна подкрепа и насърчаване на четенето.

Лили Кънева – библиотекар в СОУ „Иван Вазов“, официално връчи сертификатите на заслужилите малки читатели и ги поздрави за успеха им. Четвъртокласниците от своя страна пък й се похвалиха с резултатите си и от друго читателско предизвикателство - „Четатон“. Всяка сряда от 12 ноември миналата година учениците четат избрана от тях книга в училище и си записват по колко страници са прочели в самостоятелно изработена читателска карта. До сега те могат да се похвалят, че са прочели над 4000 страници.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов