Избрани Новини

Томислав Дончев: Състоянието на горите е една от причините за бедствията

Общество

06-02-2015, 10:41

Снимка:

пресцентър на ГЕБР

Автор:

bulgaria.utre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Отмениха евакуацията за селата край язовир "Цонево"

Армията укрепва речните диги в Смолян

Вицепремиерът оцени като добра системата за организация между армията, фирмите, Общината, „Гражданска защита“

"Със сигурност има дървената мафия. Това е интересна тема, която има пряка връзка със случая, но младата гора няма същия капацитет да абсорбира водата, която има и стигаме до организацията и до превенцията".Това каза Томислав Дончев - зам. министър-председател по европейските фондове и икономическата политика, в интервю за предаването „Тази сутрин“ по бТВ. Според него нещата коренно са се променили в положителен аспект. Дончев оцени като добра системата за организация между армията, фирмите, Общините, "Гражданска защита".

Вицепремиерът каза още, че състоянието на горите е една от причините за част от бедствията. Той изрази мнение, че една проста мярка като примерно забраната за износа на дървесина, няма да реши целия проблем с магическа пръчка. "Тук са необходими мерки на много нива, като започнем от това, което се случва на терен. Защото все пак, освен мерки, наредби, закони, в крайна сметка имаме една конкретна ситуация в една конкретна гора, когато някой сече или добива дървесина нерегламентирано", обобщи Дончев.

Той беше катгоричен, че 2015 година няма да е нулева за еврофондовете. "Даже напротив, 2015 ще е една от най-успешните за усвояване на европейски средства, защото ще бъдат приключени много от проектите от миналия програмен период", каза той. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов