Избрани Новини

Предстоят огледи за щети от земетресението в района на Стара река

Мисия

05-02-2015, 14:12

Снимка:

wikimedia.org

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Земетресение регистрираха тази сутрин край Твърдица

Няма данни за разрушения по инфраструктурата в останалите населени места в сливенско

По-голямата част от жителите на селата на територията на община Сливен са усетили земетресението като силен тътен от земните недра, наподобяващ преминаване на тежка техника. Няма паника сред населението, съобщават от община Сливен.
Предстоят огледи в района на Стара река за щети нанесени по сградите на училището, детската градина, читалището, здравната служба и кметството, както и в района на активирано свлачище, поради което е прекъснат водопровода в селото, с вероятната причина наслагване за кратък период от време на повече природни бедствия - наводнение, ураганен вятър и земетресение.
Няма данни за разрушения по инфраструктурата в останалите населени места, съобщи инж. Снежана Кънева, началник отдел "Обществен ред, управление при кризи и ОМП" в Община Сливен.
По данни на Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН, днес в 8.16 часа е регистрирано земетресение с магнитуд от 3.9 по скалата на Рихтер. Земетресението е било вертикално с дълбочина 2.9 километра на 15 километра северозападно от Сливен. То се е усетило в селата Бинкос, Бяла, Въглен, Стара река, Градско, Средорек, Новачево и териториите по границата с община Твърдица.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов