Избрани Новини

Премиерът: Еколозите трябва да бъдат убедени с аргументи за ползите от втори лифт в Банско

Проблемите на ски зоната в Банско ще бъдат разгледани в срок, обеща Бойко Борисов

„Еколозите трябва да са Ваши партньори, привлечете ги в дискусията и ги убедете с аргументи в необходимостта от изграждането на втори кабинков лифт в Банско“,  заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на среща с кмета на Банско Георги Икономов, представители на местната власт от региона и общественици. 

Според тях проблемът с опашките пред кабинковия лифт е огромен, тъй като вече се увеличава броят на чакащите и през делничните дни. В резултат се губят туристи и всеки ден ощетява както местната икономика, така и имиджа на България като туристическа дестинация. 

Банско осигурява работни места на хората от целия регион и отварянето на втори кабинков лифт ще стимулира още работни места, подчертаха от община Банско. Те призоваха премиера Бойко Борисов Министерският съвет да излезе с решение до края на февруари, за да се определи размерът на концесията и да се промени плана за управление на парк „Пирин”. 

Премиерът пое ангажимент да се спазят сроковете на правителственото решение за разглеждане на проблемите на ски зоната в Банско.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)