Избрани Новини

20 блока в Хасково вече са в регистъра на общината по програмата за саниране

Финансиране ще получат не първите подали документи, а тези със сключени договори с общината

20 блока в Хасково вече са подали заявления за регистриране на сдружения и са включени в регистъра на общината по националната програма за безплатното саниране.

От утре ще могат да се подават и заявленията за финансов интерес, съобщиха на пресконференция заместник - кметът Нели Станева, главният архитект Кремена Цонева и секретарят на общината Атанас Димитров, който е и председател на работната група в помощ на гражданите.

В стая 11 на архитектурата има двама експерти, които ще отговарят на всички въпроси на гражданите по санирането всеки работен ден от 9 до 12 часа. Те ще могат да изчисляват и идеалните части на сградите. Група домоуправители също ще може да заяви среща с работната група.

Домоуправителите, които имат проблем с издирването на собственици на апартаменти, могат да пуснат молба до кмета и да им се помогне с информация.

От общината припомниха, че финансиране ще получат не първите подали документи, а тези със сключени договори с общината. Финансирането ще става до изчерпването в национален мащаб на 200 млн. лв. за техническо и енергийно обследване.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов