Избрани Новини

Санданчани получиха разяснения за Националната програма за саниране

Бяха разяснени част от Методическите указания

На първата информационна среща, организирана от Община Сандански заместник кмета Младен Тимчев и екип от общинска администрация бяха разяснени част от Методическите указания по Националната програма за саниране на многофамилни жилища в Сандански. Стана ясно, че около 15 сгради в Сандански отговарят напълно на условията за 36 самостоятелни обекта с жилищно предназначение в сградата като бе подчертано, че при подаването на набора от документи от всяко Сдружение на собствениците за самата сграда ще се прави одит или обследване въз основа, на което ще се отпускат финансовите средства, информират от пресцентъра на общината.

Заинтересовани граждани, които изказаха притесненията си, че имат липси в своите строителни книжа бяха уверени от заместник – кмета Младен Тимчев, че общинска администрация Сандански ще окаже пълно съдействие за администрирането, попълването на бланките и документацията на всяко сдружение на собственици за включване и одобряване на сградата, която отговаря на всички условия за кандидатстване.

Бе пояснено също така, че такова Сдружение на собствениците, чрез което се кандидатства се регистрира чрез подаване на заявление за регистрация в Общината, след което и в Регистър Булстат. Сдружението на собствениците се създава единствено и само за целите на програмата и след края на санирането и изтичането на гаранционния срок то се закрива.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)