Избрани Новини

Хеликоптер се включва в издирването на двамата съпрузи край Девин

Животът

04-02-2015, 12:21

Снимка:

http://stroitelstvo.info

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Машината ще прелита над язовир "Цанков камък”, продължават да се гмуркат и водолази

Хеликоптер на „Активна грижа“ ще се включи в издирването на изчезналото семейство край Девин. Очаква се въздушната линейка да се приземи до минути в центъра на града, след което заедно с представител на местната полиция ще претърси района над река Въча и язовир „Цанков камък”, твърди Блиц.

На 1 февруари 50-годишният Захари и 45-годишната Маргарита Вълкови потеглили с джип, паркиран пред блок край река Девинска. Зад волана вероятно е била Маргарита, която наскоро взела книжка. Колата тръгнала на заден, но заради техническа неизправност или сгрешен педал – вместо спирачка – газ, колата изхвърча в коритото на придошлата река. В квартала разказват, че съпругът й Захари я учел от около месец да шофира. Предполага се, че телата на двамата са отнесени към опашката на язовир „Цанков камък“.

 Екип от четирима водолази и спасители също за пореден ден започнаха издирването на телата на изчезналото семейство в придошлите води на реката в Девин. 
Пак ще се търси по бреговете на язовира и там, където се вливат двете реки. Днес евентуално можем да се опитаме да направим някакво гмуркане, тъй като водата е по-чиста от предишните два дни, каза Цветан Стоилков, началник-сектор "Пожарогасене и спасителна дейност" към Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", която ръководи спасителната операция. Той не се ангажира с мнение какви са шансовете издирваните да бъдат открити.

Стотиците свлачища след стихията в Смолянска област са основният проблем, по който дни наред работят ръководствата на общините и екипи със специализирана техника, които разчистват и отварят пътища до блокирани планински села.




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов