Избрани Новини

Прекратиха делото срещу Николай Йовев – Горския

Той е един от заподозряните за бомбения атентат в Сандански

Един от заподозряните за бомбения атентат в Сандански, националистът Николай Йовев, днес получи документ от районна прокуратура Благоевград, с което му съобщават, че се прекратява делото срещу него за нанесен побой над роми през 2011 г., информира struma.com. Преди инцидента в Сандански Йовев е бил арестуван за 72 часа от полицията в Благоевград, когато в цяла България имаше инциденти, свързани с ромско население, продиктувани от събитията в с. Катуница. Тогава е нанесен побой над семейство от ромски произход в района на градската баня. По-късно през същия ден Йовев е бил задържан около ул. 14-ти полк около мястото, където цели тълпи от ромската махала бяха тръгнали на саморазправа с полиция.

Направените експертизи и липсата на веществени доказателства оневинили Йовев и делото му е прекратено. Добрата новина за националиста идва в момент, в който делото за атентата в Сандански е в разгара си.

В същото време обвиняемият, който живее и работи в Благоевград, отвори собствен малък фитнес салон заедно с председателя на един от фенклубовете на "Пирин" К. Капчин, в който привържениците се събират и тренират ежедневно.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)