Избрани Новини

Осъдиха ексфутболист от ФК "Пирин" за контрабандни цигари

Стефан Сотиров е с присъда 1г. условно и глоба от 5925 лв.

Бившият футболист на ФК “Пирин“ Стефан Сотиров бе осъден за контрабандни цигари, информира струма.бг. 44- годишният благоевградчанин бе признат за виновен за това, че е държал в дома си 790 кутии цигари от марките "Мetco" и "Bohemi" без бандерол на обща стойност 5925 лв. За акцизното престъпление съдия Екатерина Николова му наложи наказание от 1 година условно с 3-годишен изпитателен срок и глоба,  равностойна на стойността на цигарите. Папиросите били открити в дома на Стефан Сотиров при полицейска проверка на служители от РЗБОП. Антимафиотите Ангел Куртишев и Велко Мешков пристигнали към 10 часа сутринта, първо внимателно огледали къщата отвън и не забелязали нищо нередно. Когато позвънили, вратата им отворил Стефан Сотиров, който живеел на първия етаж. Той ги помолил да изчакат, докато жена му се облича. Когато бопаджиите влезли, огледали всекидневната и забелязали от външната страна на перваза на прозореца два кашона. Единият бил пълен с цигари "Меtco", а другият кашон - от марката "Воhemi", като по-голямата си част от тях били на перваза на прозореца, а малка част от тях била подпряна на лозовата асма.

Стефан Сотиров е обвинен за незаконно държане на акцизни стоки. В хода на досъдебното разследване той не се признава за виновен и представя своя защитна версия, според която цигарите са му били подхвърлени от някой, за да му направи лошо.

Същата позиция отстоява и по време на делото, на което е защитаван от адвокат Диана Башлиева, съпруга на областния управител Бисер Михайлов. За проверка на версията му съдия Екатерина Николова направи следствен експеримент в дома му на ул. "Теменуга" край Владишкия дом в Благоевград. На място е установено, че височината от дворното място до перваза на първия етаж на жилището е около 3 метра. Има здрава ограда, която не позволява свободно влизане в дворното място. Хипотезата някой да се е катерил с кашоните с цигари по лозницата и да балансира като акробат, според съдията е напълно нереалистична. Отделно от това описаните кашони били напълно сухи, докато в същия ден навън валял дъжд, което било "коз" за обвинителната теза, че те са били изнесени на перваза непосредствено преди влизането на бопаджиите.

За целта съдия Николова изискала справка от Хидрометеорологичната обсерватория в Благоевград, която потвърдила, че във въпросния ден е валял дъжд. Стефан Сотиров е разведен, работи като търговски представител на частна фирма. Към момента е с чисто съдебно минало, тъй като условната присъда подлежи на обжалване.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов