Избрани Новини

ГЕРБ: Не вярвайте на слухове, санирането е безплатно

Мисия Пловдив

02-02-2015, 16:13

Снимка:

bnr.bg

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Вижте и на кои телефони по райони може да зададете своите въпроси

1400 са сградите в Пловдив, които отговарят на критериите за саниране по националната програма през тази година, т. е. броят на апартаментите в тях са над 36.

Заместник – кметът Димитър Кацарски съобщи, че от ЕВН са предложили на общината да изградят за своя сметка хоризонталните системи за отопление вътре в апартаментите, които ще позволят да няма плащане на общи части. Той обясни, че предложението на Енергодружеството е изгодно за абонатите, защото програмата за безвъзмездно саниране на сградите финансира ремонтът само на вертикалните щрангове в общите части.

Програмата финансира подмяна на дограма, топлоизолация, ремонт или подмяна на амортизирани общи части на системите за отопление или т.нар. вертикални общи щрангове, охлаждаща инсталация, реконструкция на вертикалните системи за отопление, подмяна на електрическата система в общите части на сградата, енергоспестяващо отполение, включително и соларни тела. - See more at: http://plovdiv.topnovini.bg/node/568589#sthash.rHKh5TDb.dpuf

Програмата финансира подмяна на дограма, топлоизолация, ремонт или подмяна на амортизирани общи части на системите за отопление или т.нар. вертикални общи щрангове, охлаждаща инсталация, реконструкция на вертикалните системи за отопление, подмяна на електрическата система в общите части на сградата, енергоспестяващо отполение, включително и соларни тела.

Според председателя на бюджетната комисия в Народното събрание  Менда Стоянова Националната програма за саниране има два основни проблема. 

Първият е собствениците да осигурят достъп до апартаментите си и вторият е провеждането от общината на обществените поръчки, които в Пловдив ще се обявяват за всяка сграда. Ако има обжалване, това ще забави изпълнението на проекта, обясни Стоянова. За всяка сграда ще има отворена банкова сметка, по която ще се плаща на изпълнителите.

От ГЕРБ и от общината заявиха, че всички слухове, които се разпространяват за доплащане от страна на собствениците или за допълнителни критерии за кандидатстване за саниране като неплатени данъци или ток и парно, не отговарят на истината и целят да компрометират програмата.

Телефони в Пловдив за въпроси, свързани със санирането по райони:

район „Централен“   и

район "Южен"  и  .

за район "Източен"  

район ,,Западен"   ;  ; 

район „Тракия“ 

район "Северен"   ,




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов