Избрани Новини

Село Илинденци потресено! Правят курбан за тримата загинали

Погребенията са насрочени за утре в един и същ час

Село Илинденци е потресено, кметът на селото и управата му са се събрали днес и умуват да направят курбан заради голямата трагедия от вчера. В река "Злинка" се удавиха баща и син, Илия и Георги Гайдови, три минути след нещастието, станало с тях в катастрофа на Е-79 издъхна и 37-годишната Димитрина Гайдова, първа братовчедка на Илия, пише struma.com.

Погребенията са насрочени за утре в един и същ час. Димитрина, която е майка на две деца, ще бъде погребана в Сандански, а Илия и Георги в родното им село Илинденци и понеже са роднини в момента търсят начин да сменят часа на едно от погребенията, за да може фамилията да се прости и с тримата. Случилото се днес, е най-коментираната тема в село Илинденци. Димитрина се връщала от Благоевград, където била на лекции, учи второ висше образование в Правния факултет на ЮЗУ "Н. Рилски".

Жената, тръгнала сутринта със свой колега от Сандански, с когото пътувала за лекции. Камък от свлачище при късия тунел, станал причина за катастрофата. Шофьорът на Ситроен от Петрич не успял да овладее колата си при опит да избегне камъка и се обърнали. Димитрина, издъхнала на място. По същото време на връщане от Трифон Зарезан в реката се удави братовчед и Илия и неговото 9- годишно дете.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)