Избрани Новини

Арестуваха адвокат, мамил близки на жертви от катастрофи

Крими

02-02-2015, 09:43

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Задържането му обаче е не за схемата, а за няколко палежа за сплашване на конкуренцията

Адвокат Владимир Елдъров, за който се предполага, че е организирал схема за измама на жертви на катастрофи, е арестуван след разследване на Нова Телевизия, стана ясно в предаването "Здравей България" тази сутрин. Задържането му обаче е не за схемата, а за няколко палежа за сплашване на конкуренцията.

Той е получавал информация къде има катастрофа и буквално на момента е изпращал при близките на жертвите свои куриери. "Обяснявах на хората, че имат право на обезщетение и че имам адвокат, който се занимава с това", разказа един от куриерите Атанас Пацев. След като близките се съгласявали да използват услугите на адвокат Елдъров, той получавал полагаемото им обезщетение, а те дори не разбирали, че такова е изплатено. Елдъров обаче твърди, че парите се губят при куриера.

Атанас Пацев отрича да е получавал обезщетенията, но призна, че е получавал и поръчки за палежи. "Вика ми: "Да му запалиш колата, да му строшиш краката", а аз му казах: "Ако мислиш да ме занимаваш с глупости, спри да сляза, не искам главоболия". След 2-3 дни ми се обажда Владо по телефона, вика: "Вземи вестник "Марица", виж една кола се е запалила до трето районно". Вика ми "Будала, като не искаш да взимаш парите, има хора, които ще ги взимат", разказа Пацев.

Адвокат Владимир Елдъров е със 72-часова мярка за неотклонение, която изтича във вторник. Повдигнати са му обвинения за поръчителство на палежи в Банкя, Зелениково и Пловдив, уточни говорителят на Окръжната прокуратура Пловдив прокурор Галина Андреева. Ако се докажат престъпленията в които е обвинен го грози затвор от 3 до 10 години. Парите на го хората обаче няма да се върнат, освен ако жертвите не заведат граждански искове.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов