Избрани Новини

Днес празнуват Трифон Зарезан в Дъбрава

Призове ще има за различни категории вина

Днес е празникът Трифон Зарезан и избиране "Цар на виното 2015г" в благоевградското село Дъбрава . От 10.00 часа пред кметството на село Дъбрава започва празникът, посветен на Трифон Зарезан.

Комисията от специалисти - сомелиери, сред които Слави Бойчев, технолог от винпром "Логодаж”, Иван Александров - технолог и Васка Стоилова, технолог от винпром "Тасков” ще определят "Цар на виното 2015". За целта е предвидена специална дегустацията на вина и домашни мезета за вино.

Призове ще има за различни категории като „Най - хубаво бяло вино”, Най - пенливо вино“, „Най -  ароматно вино“ и „Вино с характер“. Награда ще има и в категория „Най - добро мезе за вино”.

Новият „Цар на виното 2015“ ще получи короната от миналогодишния "Цар на виното 2014“ Ради Костов, след което ще бъде извършен ритуал по зарязване на лозята в лозовите масиви на село Дъбрава.

Празничната програма ще бъде съпроводена от изпълнения на Мъжка фолклорна група при НЧ „Просвета” в кв. „Струмско”- Благоевград, братя Пищолски и Ансамбъл „Пирин“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов