Избрани Новини

Екипи на община Благоевград почистват пътя за Бодрост

Следят нивото на Благоевградска Бистрица

Екипи на община Благоевград са вдигнати на крак от ранните часове на деня, съобщават от пресцентъра на общината. Общински служители начело със зам.-кмета по строителството и сигурността Антоанета Робева и специалисти от ВиК – Благоевград отклониха прелялата дъждовна вода от дерето над ромската махала в града. Бяха почистени и отводнителните шахти. Кметът на с. Горно Хърсово Георги Бочуков и Любен Терзийски, главен специалист "Отбранителна и мобилизационна подготовка" към община Благоевград, следят покачването на нивото на Благоевградска Бистрица в селото.
Пътят за Бодрост бе временно затворен поради свлачища на земна маса. Там ситуацията следи инж. Венцислав Атанасов, главен експерт „Инвестиционен контрол за техническа инфраструктура и мрежи" в общината и поддържащата пътя фирма. Екипите продължават своята работа, като на място е необходимата техника. Въпреки че пътят в момента е отворен, община Благоевград призовава гражданите да не пътуват за Бодрост, ако не е наложително.
Сформирани са и екипи от поддържащата улично осветление фирма. Те ще проверят изправността електрическите стълбове и лампи, за да може повредите да бъдат отстранени още тази вечер, информира зам.-кмета Робева. Екипите вече стартираха работата си, като първите проверки са извършени по сигнали на граждани.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов