Избрани Новини

Пирин победи Литекс с 2:1

Пирин победи в поредната си контрола един от стойностните отбори в България, този на Литекс Ловеч

Орлетата бяха по-добрия отбор на терена, особено през второто полувреме, когато паднаха всички попадения, информираха от пресцентъра на клуба.
Първото полувреме на срещата премина при доста високи обороти, като и двата тима се стараеха да владеят топката повече и да организират атаки при открили се възможности. По-опасни изглеждаха благоевградчани, които отправиха няколко удара по-посока на вратата, докато ловчанлии рядко стигаха до завършващата фаза. Чепилов проби добре в 9-та минута, но нападателите се разминаха с центрирането му. Попев стреля с глава опасно в 15-та минута, а в 25-та Коцев бе спънат в наказателното поле, но Вихрен Манев не отсъди дузпа. В края на полувремето се разиграха малко грозни сцени, след като Асприля се сдърпа с Николов, като колумбиецът бе изгонен с директен червен картон, а Николов получи втори жълт и също напусна терена.
През втората част двата тима отново заиграха 11 на 11, след като треньорите Самоковлийски и Балъков се разбраха да заменят изгонените играчи.
Мачът се поизостри и атаките се редуваха и пред двете врати, като до гол първи стигнаха орлетата, които отбелязаха попадение чрез Тошев с глава, след центриране от корнер на Тасев в 56-та минута. Четири минути по-късно гостите изравниха, като Горанов бе точен от фаил от около 25 метра. Упражнението с гола за Пирин се повтори в 69-та минута, когато отново Тасев центрира, а стража на гостите през втората част Конов бе притеснен от Чорбаджийски и без иска си вкара топката във вратата, давайки победата за Пирин с 2:1.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов