Избрани Новини

В траур! Отмениха празника на виното заради кончината на Желю Желев

Празникът посветен на „Царя на виното“ в село Дъбрава се отлага за понеделник

Във връзка с обявения национален траур на 1 февруари (неделя) по повод кончината на президента Желю Желев, празникът Трифон Зарезан и избирането "Цар на виното 2015г." в благоевградското село Дъбрава се отлага за понеделник, 2 февруари, 2015г.

В понеделник, 2 февруари, от 10.00 часа пред кметството на село Дъбрава започва празника посветен на Трифон Зарезан, информират от пресцентъра на общината.

Комисията от специалисти-сомелиери, сред които Слави Бойчев, технолог от винпром „Логодаж”, Иван Александров- технолог и Васка Стоилова, технолог от винпром „Тасков” ще определят „Цар на виното 2015“. За целта е предвидена специална дегустацията на вина и домашни мезета за вино.

Призове ще има за различни категории като: „Най- хубаво бяло вино”, Най- пенливо вино“, „Най- ароматно вино“ и „Вино с характер“. Награда ще има и в категория „Най- добро мезе за вино”.

Новият „Цар на виното 2015“ ще получи короната от миналогодишния "Цар на виното 2014“– Ради Костов, след което ще бъде извършен ритуал по зарязване на лозята в лозовите масиви на село Дъбрава.

Празничната програма ще бъде съпроводена от изпълнения на Мъжка фолклорна група при НЧ „Просвета” в кв. „Струмско”, братя Пищолски, и Ансамбъл „Пирин“.Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов