Избрани Новини

Мащабно! Изпразниха 2 магазина в Петрич заради продажба на маркови стоки без разрешение

Приблизителната стойност на иззетите стоки е над 100 000 лева

При проведена акция на територията на Петрич за предотвратяване на продажбата на стоки с поставени върху тях знаци, копиращи регистрирани търговски марки без разрешение на правопритежателя, от полицейски служители на сектор „ПИП“ и РУП-Петрич при ОДМВР-Благоевград, бяха разкрити няколко търговски обекта.

В магазин за продажба на чанти и аксесоари в града са намерени и иззети около девет часовника, седем шала, двадесет и четири портмонета, петнадесет чанти, носещи знак на запазената търговска марка „Лиус Вюитон“, едно портмоне „Кристиан Диор“ и шест чанти, носещи знак на запазената марка „Адидас“. Според сметките на полицията приблизителната стойност на иззетите стоки по цени на производител е около 62 250 евро.

Проверката продължила и в друг магазин за продажба на дрехи, в който са намерени и иззети около шестдесет и седем спортни комплекта „Адидас“, тридесет и седем спортни комплекта, носещи запазената търговска марка „Найк“, шестдесет и пет чифта маратонки „Адидас“,  сто и тридесет чифта маратонки отново „Найк“, пет чифта маратонки „Конверс“, раница „Адидас“ и осем спортни чанти.

Сметките на полицията и тук показват около 46 600 лева.

За случаите е уведомена РП-Петрич, като са образувани досъдебни производства за извършено престъпление по чл. 172Б от НК.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов