Избрани Новини

Най - много катастрофи в Кюстендилско през септември

Новините

29-01-2015, 13:00

Снимка:

sofia-fire.bg

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Най - лошият ден за водачите е четвъртък

Нарушения на водачите на МПС са основната причина, в 94%,  от случаите за възникване на ПТП и за това да има починали и ранени на пътя в Кюстендилска област, сочи анализът на "Пътна полиция" - Кюстендил.

Девет от убитите на пътя са били в качеството на водач на МПС, двама са  като пътници и петима като пешеходци. Седем са починали при ПТП на  първокласен път, един е на път втори клас, двама са на третокласен път, а  останалите шест са убити в населено място. Девет от убитите попадат в  широкия възрастов диапазон 25-64 г., двама са под 24 години, а петима са  на възраст над 64 г.
При ранените по - голямата част- 119 са порадинарушения на водачи на МПС, четирима са заради нарушение  на пешеходеца, двама са поради пътни условия. По -голямата част от всичките 127 ранени, а именно 89 са при ПТП  в населени места, останалите 38 са по пътища от различен клас.  Най - много ранени - 99 са при ПТП с леки автомобили, 13 с товарен  автомобил, 6 с мотоциклети, 3 с мотопед, 2 при ПТП с автобус. Немалка  част от ранените - 31 са пешеходци, 56 са водачи на МПС и 40 са пътници. Най - много ПТП са настъпили в четвъртък - 83, и в петък - 82. По часове от денонощията, най - аварийни са часовете между 7.00 и 20.00 ч. Най - много произшествия са допуснати от водачи на МПС, които са на възраст между 31 и 40 години. Най -тежки са месеците септември, юли и ноември. 
ПТП с деца и юноши до 18 години са 13, от които 1 убит и 12 ранени, сочи анализът на сектор Пътна полиция" - Кюстендил.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов