Избрани Новини

Ексшефът на ДАИ Велико Търново остава в ареста

Крими

29-01-2015, 09:32

Снимка:

Velikotarnovoutrе

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Решението подлежи на обжалване

Специализираният наказателен съд остави в ареста бившия директор на ДАИ - Велико Търново Петър Петров. Късно снощи приключи делото, на което бе гледано искането на Специализираната прокуратура за изменение на мярката за неотклонение от „парична гаранция“, в размер на 15 000 лв., в „Задържане под стража“.
Петров е обвинен за подбуждане към лъжесвидетелстване на разпитани по дело свидетели, което се води в Специализирана прокуратура, и по което той е обвинен в ръководене на организирана престъпна група за получаване на подкупи. Съдът счита, че е оказано въздействие върху свидетелите, което е престъпление срещу правосъдието, както  и че събраните по делото доказателства са достатъчни да обосноват извод, че наложените на обвиняемия ограничения с взетата му мярка за неотклонение “Гаранция в пари” не са в състояние да му попречат да извърши друго престъпление. Ето защо магистратите наложиха по-тежката мярка на Петров, като отнемат внесената сума от 15 000 лв. в полза на държавата.
Определението на Специализирания наказателен съд подлежи на обжалване и протест в тридневен срок, като в случай на такива, делото е насрочено пред Апелативен специализиран наказателен съд за 5 февруари.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов