Багери разчистват пътя за Банско, спират движението

Проблемът веднага вдигна на крак полиция, противопожарна служба и Областно пътно управление

Движението при 17 км по пътя от Симитли за Разлог и Банско продължава да се осъществява само в едната лента за движение заради свличане на земни маси. Ограничението бе въведено вчера следобед. Проблемът веднага вдигна на крак полиция, противопожарна служба и Областно пътно управление. На самото шосе паднаха три големи скали, които през нощта бяха изчистени. Над пътя обаче висят други скални образувания, които могат да се срутят и да пометат преминаващите коли.

„Чакаме багер на пътноподдържащата фирма, които да дойде и да започне обрушването /б.а.-събарянето/ на скалите над шосето. Възможно е за кратко да спрем движението и в двете посоки, за да се блъснат отломките и да се почисти пътят", казаха тази сутрин от Областно пътно управление, цитирани от "Стандарт". Периодично багерът ще спира работа, за да се пропускат автомобили и да се избегне образуването на километрични опашки в прохода Предел.

На място вчера пристигнаха областният управител Бисер Михайлов и шефът на ОД МВР – Благоевград Васил Митов. Проблемният участък е в местността Марево след село Градево. Това е на 2 километра от предишното свлачище в посока Разлог, което отнесе половината шосе за Банско. То рухна на 25 октомври, ден по-рано пропадна подпорната стена. За 40 дни бе укрепено и ремонтирано, след което бе пуснато в движение. В проблемния участъки има специализирана техника и екипи. Пътни полицаи регулират движението. Апелът към водачите е да намалят скоростта в този район и да спазват дистанция един от друг.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен