Избрани Новини

Шефът на БДЖ: Отчетена е загуба в размер на 51 милиона лева за 2014 г.

Той отхвърли твърденията, че някой нарочно опитва да разклати държавната компания

Не можем да се справим с всички кражби, които съществуват в дружеството, както не можем да се справим и с всички кражби в България”. Това заяви изпълнителният директор на БДЖ Владимир Владимиров пред Нова телевизия за кражби на тонове нафта в холдинга.

„Нашето ръководство беше първото, което повдигна темата за кражбите. Ние започнахме да слагаме камери и GPS-системи за контрол. Сега се връщаме и виждаме, че част от тях не работят. GPS-ите не са били спрени, а са били чупени един по един или са били повреждани", поясни Владимиров, като допълни, че не може да знае какво и как се е случило в периода, в който не е бил в ръководството на БДЖ.

Той отхвърли твърденията, че някой нарочно опитва да разклати държавната компания.

"Финансовото състояние на БДЖ е катастрофално. Отчетена е загуба в размер на 51 милиона лева за 2014г. Без реформи нямаме никакъв шанс. Хапчето е горчиво, но трябва да се изпие. Тези, които се противопоставят на БДЖ, са на грешната страна. Реформите ще се случат", предупреди Владимиров.

"Предишни пъти, когато сме хващали служители и сме ги уволнявали, а съдът после ги връщаше. Не е толкова лесно да уволняваме служители дисциплинарно без да разполагаме с доказателства. Има изключително голяма изобретателност за кражбите", изтъкна директорът на БДЖ.

Той обеща да бъдат предприети мерки за намаляване на загубите за холдинга с около един милион лева. Това ще стане чрез възстановяване на системата за GPS-контрол и по- строги санкции за виновните. Планира се създаването на звено за борба срещу престъпността вътре в държавната компания.

„Нито едно висше ръководство няма да влезе в такава схема", заяви Петър Бунев- председател на синдиката на железничарите към КНСБ, като подчерта, че проблемът се крие в това защо БДЖ не отчита разхода на гориво чрез GPS-систематa.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)