Избрани Новини

Над 130 блока в "Сторгозия" и "Дружба" отговарят на изискванията за саниране

Санирането може да започне през месец май

"Амбицията ни е Плевен да усвои тази година поне 50-60 млн.лв. по националната програма, което означава саниране над 50 панелни блока", заяви Владислав Николов в пресклуба на БТА.

"В квартал „Сторгозия” са 76 блока, които отговарят на изискванията, а в жк „Дружба” – 62. Говоря за там, но такива блокове има в центъра и в "Мара Денчева" - юг. Знаете, че "Сторгозия" е с най-старите блокове и затова сме наблегнали за разгласяването там и на "Дружба". Има залепени рекламни материали, пуснали сме ги и по кутиите, защото някои опозиционни депутати се опитват да спекулират и да лъжат хората. Заявявам най-отговорно, че гражданите по никакъв начин няма да дават никакви пари във връзка със санирането. Пълна глупост е, че някой се опитва да разбере информация за техните апартaменти", заяви Николов, обвинявайки някои депутати в опит да саботират националната програма.

Ако всичко върви бързо, експедитивно и без проблем, санирането може да започне през месец май. Николов е убеден, че това ще е добра възможност за плевенските фирми да реализират добри приходи, поемайки обекти за саниране по националната програма.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)