Избрани Новини

Съдът отложи със седмица делото за радикален ислям

Активисти на ВМРО протестират пред сградата на съда

Около 20 души от ВМРО са се събрали пред сградата на Апелативния съд в Пловдив, където днес се гледа делото за радикален ислям. Протестиращите издигат плакати с надписи: "Да браним България не е престъпление", "Ние сме Буново", "Всичко в името на България" и др.

Припомняме, че днес Ахмед Муса и останалите дванайсет имами обжалват в Апелативния съд в Пловдив присъдите си от Окръжния съд в Пазарджик, с които бяха признати за виновни за разпространение на антидемократична идеология, насаждане на омраза и участие в нерегистрирана организация. Ахмед Муса Ахмед беше осъден на 1 година затвор и глоба  5000 лв.

Апелативният съд в Пловдив обаче не даде ход на делото. Съдът реши да даде 7-дневен срок на прокуратурата да се запознае с представените днес от защитниците писмени доказателства и документни искания. След този срок Апелативният съд ще проведе закрито заседание, за да прегледа всички доказателства по делото и да изслуша становището на прокуратурата. След това съдът ще реши кога да насрочи следващото дело.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов