Избрани Новини

Хванаха бракониер, режещ борчета около Кръста над Благоевград

Това е 65 - годишният Георги Димитров от Благоевград

Служители на общинска охрана и горското заловиха бракониер в парк Ловен дом. 65- годишния Георги Димитров е хванат, докато реже незаконно борчета в района около Кръста над Благоевград. Георги има над 20 акта съставени от горското все за незаконна сеч.

"Човекът подписва актовете без проблеми и след 2 часа пак отива и пак реже. Днес заедно с общинска охрана го хванахме на място как реже. За пореден път ще му направим акт, ще му конфискуваме самара и дървата, ще му оставим разписка за отговорно пазене и нищо! Още довечера или най - късно утре отново ще иде да реже”, сподели горският Костадин Мадолев –Рампата.

 Според горските служители основно хора от ромската махала режат дръвчета в района на Розариума и Ловния дом.

"Розариумът се оряза, защото е най - близо до махалата. В района около Кръста също почти всичко е орязано. Хората, които постоянно се разхождат по екопътеката, дават непрекъснато сигнали. Ние отиваме, хващаме ги, пишем им актове и до там. Едно и също нещо се повтаря", каза още Мадолев.

 

Ромите добиват дървата основно с триони и ги свалят на самар с коне и магарета, като редовното обяснение за незаконната сеч е липса на пари за закупуване на дърва за отопление.

Според хора от квартал Еленово обаче, много често незаконно отрязаните дърва в района на парк Ловен дом, се продават на цени около 50 лв. за кубик.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов