Избрани Новини

Увеличават заплатите на управителите на общински дружества в Дупница

От 2009 година възнагражденията не са актуализирани

Управителите на общински дружества в Дупница ще получат голямо увеличение на заплатите, ако бъде прието предложението на председателя на местния парламент Костадин Костадинов. От 2009 година възнагражденията не са актуализирани съобразно приетата Наредба за условията и реда за упражняване на правата на собственик от община Дупница върху общинската част от капитала на търговските дружества, предаде Дарик.

След извършване на изчисляване на възнагражденията на управителите на общинските дружества съгласно заложените показатели в Наредбата са установени съществени различия между определените им към момента възнаграждения и тези, които следва да получават съгласно приетия механизъм. С този мотив председателят на ОбС Дупница Костадин Костадинов предлага увеличение на заплатите на всички управители на дружества. Така Диана Борисова, която беше избрана за управител на "Ученическо хранене" ще получава 1492 лв. при 840 лв. към момента.

Шефът на ВиК Илия Илиев и на общинската болница д-р Любомир Таушански да се разписват срещу 1960 лв. предлага Костадинов. Сега Илиев получава 1397 лв., а д-р Таушански 1497 лв. Управителят на ГУМ - Дупница Миглена Вельова да се разписва срещу 1615 лв, а не както досега срещу 1093 лв. Иванка Терзийска на финансово - счетоводната къща от 1237 лв. да поучава 1771 лв. възнаграждение предлага председателят на местният парламент.

Всичко обаче е все още предложение. Дали управителите ще получават по - високи заплати от 1 февруари ще стане ясно на заседанието на ОбС в петък.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)