Избрани Новини

Националният отбор по лека атлетика ще се готви в Добрич

Спорт

25-01-2015, 12:27

Снимка:

www.centersport.org

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Утре започват тренировките в зала "Добротица"

На 26 януари в Добрич започват да пристигат националните отбори по лека атлетика, които ще проведат зимната си подготовка в лекоатлетическата зала „Добротица”. За четвърта поредна година градът ни ще бъде домакин както на тренировъчните лагери, така и на държавните първенства за всички възрасти и турнира „Академик”. Състезанията ще се проведат от 11 до 15 февруари, съобщиха от предприятието „Спортни имоти”.

Междувременно на сесията на Общинския съвет на 27 януари трябва да бъде разгледан и одобрен проект за обновяване и ремонт на лекоатлетическата зала на стойност 1,8 млн.лева. С него ще се кандидатства за финансиране пред Министреството на младежта и спорта.

Работните проекти бяха изготвени още миналата година, припомни зам.кметът Надежда Петкова. Тогава, с подкрепата на Българската федерация по лека атлетика, Добрич възнамеряваше да се кандидатира за домакин на Световното първенство за хора с увреждания. Не се стигна обаче до подписване на договор със спортното министерство за финансиране на реконструкцията на залата.

Проектното предложение трябва да се депозира отново, за да се поднови кандидатурата ни за финансиране през тази година, поясни Петкова. Проектът се преработва, като бенефициент ще бъде вече не лекоатлетическият клуб, а общината. Такова е изискването на наредба № 2 от м.г. на министерството за финансово подпомагане на строителството и ремонта на спортни обекти и съоръжения. Освен това отпада съфинансирането от страна на общината.

Ремонтът на залата предвижда цялостна реконструкция на пистата, подновяване на лекоатлетическото оборудване, обновяване на трибуните, съблекалните и осветлението, нов окачен таван и нова вентилация. Това, че имаме проектна готовност, ни дава шанс да използваме и  други възможности за финансиране, например новата Програма за трансгранично сътрудничество между България и Румъния, заяви Надежда Петкова.

След извършването на планирания ремонт, Добрич ще може да кандидатства за домакинство на различни международни състезания, като например Балканиадата по лека атлетика.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов