Избрани Новини

Четирима душили 66-годишен в Кочериново, заплашили, че "ще го разпорят"

Криминалисти и разследващи полицаи от ОДМВР – Кюстендил и РУ Рила установиха и задържаха извършители на тежко престъпление

Тримата кюстендилци и радомирец преди около 2 седмици се организирали и предприели действия за отнемане на пари и ценности от дома на 66-годишен мъж от Кочериново, информират от МВР. На 11 януари, малко преди 19. 30 ч, проникнали в жилището на живеещия сам мъж, малтретира ли го, душили го с възглавница, плашили го, че ще "го разпорят" и настоявали да даде всички пари... Тръгнали си с 500 лв. и 2 мобилни телефона.

Мъжете били с маски на главите си. След като се съвзел, потърпевшият потърсил помощ от съседи. Сигнализирана е полицията в Рила. Предприети са незабавни издирвателни действия, уведомена е прокуратурата, извършени са множество процесуално-следствени мероприятия. Задържани са А. М., 33 г., М. А., 24 г., и двамата от Кюстендил, и В. М. – Баци, 24 г. от Радомир. Четвъртият участник в извършването на грабежа Р. Я, 31 г. - Бабича, от Кюстендил, се укрива и е обявен за издирване.

Всички действия по разследването на тежкото престъпление са осъществени с прякото участие на наблюдаващ прокурор от РП – Дупница. Тримата задържани са с постановена от Районния съд в Дупница мярка за неотклонение задържане под стража. Образувано е досъдебно производство по описа на РУ Рила.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов