Избрани Новини

Млад мъж от Симитли и неговият приятел от Сандански убили Орхан Изиров

Те не бяха оставили никакви следи на местопрестъплението пътя Първомай-Кърналово

Криминалистите от ОД на МВР Благоевград направиха истинско показно как се разкрива тежко и заплетено убийство като за броени дни успяха да открият добре прикрилите се килъри на бизнесмена от петричкото село Яворница, Орхан Изиров . Те не бяха оставили никакви следи на местопрестъплението пътя Първомай-Кърналово.

Убийците са 28 -годишният Радослав П. от Симитли и приятелят му съучастник Георги от санданско село . 2-мата млади мъже ,излезли преди месец от затвор в Гърция ,където излежавали присъда за трафик на наркотици ,научи struma.com. Имали зъб на Орхан още преди да влязат в затвора в южната ни съседка . Разплитането на убийството започна буквално от "нищо " . Нямаше следи ,нямаше оръжие ,имаше само 2 телефонни разговора с гръцки карти . Почти цяла седмица екипът от криминалисти в ОД на МВР в Благоевград и полицията в Петрич работиха по разкриването на случая . Бе събрана достатъчно оперативна информация,.

Полицаите в Петрич ,поставиха на външно наблюдение домовете на всички ,които са гравитирали около Орхан .Денонощни патрули наблюдаваха движението на петричките кримки,приятели с килърите . Най-напред преди дни бе задържана приятелката на единия от килърите и нейн роднина ,в последствие ченгетата арестуваха и истинските убийци . Вчера лично премиерът Бойко Борисов е поздравил ръководството на ОД на МВР Благоевград за добрата работа по убийството на Орхан Изиров и дал отлична оценка на работата на криминалистите .

Разследването тук се водеше под наблюдението на заместник -главния секретар на МВР Георги Костов и директора на ОД на МВР Васил Митов . Криминалистите ,начело с шефа им Христо Разсолков разпитаха над 120 човека само за седмица . Много работа ,която завърши с успех .

Арестуваните не са известни в нашия край като топ престъпници. Не са добре познати и на полицията ,работата с тях продължава. Разпитани са пред съдия ,където са разказали подробности от нощта на убийството . Орхан Изиров, който стопанисва барче и къща-хотел в Яворница е имал отношения с арестуваните наркотрафиканти . Той бе застрелян в слепоочието от единия от задържаните на пътя Първомай - Кърналово.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)