Спасиха зрението на пострадалия от гръмнал в лицето му резервоар майстор

Остава на лечение в МБАЛ - Благоевград

Зрението на 53- годишния майстор - заварчик Милчо Тросков от Благоевград, който пострада завчера, докато заварява резервоар, е запазено. Добрата новина съобщиха вчера от МБАЛ - Благоевград, информира struma.bg. Мъжът е с контузно - разкъсна рана на окото, има нараняване и на главата, от силния удар за кратко е загубил съзнание. Нелепият инцидент стана завчера около 10,00 часа в дома му на в кв. "Орлова чука".

"Пациентът е с очна травма и по спешност бе приет за лечение в очно отделение”, каза пиарът на МБАЛ - Благоевград Д. Петров. Той поясни, че състоянието на пострадалия е стабилизирано в спешно отделение. "За овладяване на сериозното нараняване на окото бе извършена интервенция, зрението при пациента е запазено на 100%, очната ябълка не е засегната", каза началникът на очно отделение д-р Лилиян Попов. Той поясни, че пострадалият остава за лечение под под активно наблюдение, но ще се възстанови напълно.

Милчо Тросков е известен майстор в региона, от дълги години се занимава със заварки. Предполага се, че при заваряване на спукания резервоар за нафта от парите се е получила експлозия. Служители на Второ РУП - Благоевград изясняват причините за инцидента.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен