Избрани Новини

След скандалните факти около Атанаска, днес излизат още 14 свидетели

Крими

22-01-2015, 08:39

Снимка:

снимка, фейсбук

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Антон Петров - Тъпката убил малката Алекс?

Малката Алекс загубила съзнание минута след нападението

Това трябва да е финален ден на процеса за жестокото убийство на 8-годишната Алекс от Поморие

 14 свидетели ще бъдат разпитани днес във финалния ден на процеса срещу 39-годишната Атанаска Георгиева, обвиняема за жестокото убийство на 8-годишната Алекс от Поморие. На Георгиева ще бъде дадена възможност да разкаже отново своята версия за нощта на 10 април 2014 г. 

Потресаващи факти от поведението на Атанаска Георгиева станаха ясни в съда вчера. Жената признала пред полицай, че в нощта на убийството правила секс за пари с циганин, в кола на паркинг. С него имало още двама, които гледали акта. Полицаят Димитър Демостенов се яви като свидетел по делото. Когато той и неговият колега Иван Манев открили жената на таванското помещение във входа, в който живеели тя и убитото дете, получили нареждане да обявят номера на мобилния й телефон. Веднага им отговорили, че от него е имало позвъняване до майката с думите „Повече няма да видиш детето си”.
Докато на 11 април, денят след убийството, изчаквали в нейната квартира специалната група, Георгиева разказала на Демостенов, че предишната нощ отишла да си купи цигари от близък магазин и на паркинга пред него срещнала трима роми в черна кола. Правила секс с единия от тях, за което получила „20 или 30” лева. През това време друг от останалите двама цигани й поискал телефона, а тя му го дала доброволно. Не след дълго й го върнал. Това се случило между 21 и 21.30 часа, според нея.
Полицай Демостенов разказа, че когато той и колегата му открили Атанаска на тавана, тя била видимо притеснена и треперела. На въпрос защо е в такова положение отвърнала, че се страхува, защото всеки момент там ще дойде бившият й съпруг, който ще й нанесе побой, защото не му давала пари за отглеждането на децата от проваления им брак. Докато униформените били при нея, в квартирата, където под легло беше открито тялото на Алекс, изобщо не говорили за детето.

Ден по-рано пък майката на Атанаска, Сетлана, заяви пред съда, че не тя, а мъж е убиецът на 8-годишното дете.

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов