Избрани Новини

На Бабинден в Разлог!

Истински празник сътвориха днес в града

По традиция с много веселие и пъстри хора в Разлог бе отбелязан Деня на родилната помощ- Бабинден.

В Акушеро - гинекологичното отделение на МБАЛ - Разлог днес бе истински празник. Много гости бяха  дошли да изкажат своята почит, уважение и благодарност към хората в бяло. Бе извършено и ритуално измиване на ръцете на д-р Божикова – ръководител на отделението. Ритуалът олицетворява чистотата, за да бъде толкова чисто, живо и здраво бебето, както е водата, да се ражда толкова лесно, както лесно се изплъзва сапуна от ръцете на акушерката.

Колективът на Акушеро-гинекологичното отделение в Разлог бе поздравен от зам.кмета по социалните дейности в Община Разлог – инж.Венцислав Гърменов и от д-р Мария Копанарова- председател на ОбС - Разлог. От името на Кмета на Община Разлог - инж.Красимир Герчев родилно отделение получи нов телевизор и кошница с красиви цветя.

В залата на читалището в Разлог, на фона на красиво подредена от Историческия музей изложба се изнесе поздравителен концерт  и отново бе пресъздаден традиционния ритуал по измиване ръцете на акушерката.Първите родени през 2015 г.бебета - Бояна Терзиева и Христина Петрова и последното за 2014 г.Никол Попадийна получиха подаръци от Община Разлог. Празникът продължи с пъстрото и уникално бабино хоро. Отново централният площад на Разлог бе изпълненен от щастливи хора, облечени с уникални и пъстри народни носий, носейки със себе си новородените деца. Навсякъде се чуваха радостни възгласи и  пожелания за здраве и повече бебета през следващата година.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов