Избрани Новини

Тръгна делото срещу компютърен специалист за блудство с 14-годишен

Районният съд в Гоце Делчев даде ход на делото за блудство срещу Емран Масарлиев от хаджидимовското село Абланица

Съдебният процес, който се гледа при закрити врата, обаче не успя да тръгне по същество. Той бе отложен заради отсъствието на един от двамата адвокати на подсъдимия, пише "Инфомрежа".

Масарлиев ще бъде съден за това, че на неустановена дата през 2011 година заплашил 14-годишно момче, че ще разпространи сред съучениците му снимки и клипове, в които се е снимал гол. По-късно опитал да извърши блудствени действия с детето.

Двамата се познавали и контактували чрез социалните мрежи. Един ден подсъдимият, който е компютърен специалист, накарал непълнолетния си познат по скайпа да си покаже половия орган и да мастурбира.

По-късно започнал да го заплашва, че ще разпространи срамните записи сред съучениците му.

Един ден Емран Масарлиев причакал в района на „Варницата" край Гоце Делчев момчето и опитал да осъществи блудствени действия с него.

След подаден сигнал, полицията започнала разследване срещу насилника от Абланица.

През септември 2011-а от дома му са иззети два компютъра, лаптоп и външен харддиск. В тях са открити множество актови снимки, сред които и на непълнолетни лица.

На 30 септември 2013 година той е привлечен като обвиняем.

В хода на досъдебното производство Масарлиев се оплака публично, че има редица пропуски в разследването. В заповедта за задържане не е бил вписан входящ регистрационен номер и не е посочено пред кой орган и в какъв срок може да се обжалва.

Освен това бил принуден да подпише протокола за доброволно изземване на компютърната му техника часове, след като тя на практика вече е била конфискувана от полицията.

Униформените служители пък направили обиск на дома му без разрешение. Според компютърния специалист при предаването на вещите те не са били надлежно запечатани по установения ред. Единият от компютрите бил без капак и това предполагало, че всеки може да вкара каквато информация иска вътре.

Следващото заседание срещу Емран Масарлиев е насрочено за средата на февруари, когато се очаква да бъде даден ход на делото.

Компютърният специалист от Абланица ще бъде съден по член 143, алинея 1 от Наказателния кодекс. Според този текст който принуди другиго да извърши, да пропусне или да претърпи нещо, противно на волята му, като употреби за това сила, заплашване или злоупотреби с властта си, се наказва с лишаване от свобода до шест години.

Масарлиев ще отговаря и по член 157, алинея 2 за това, че е е извършил действия на полово удовлетворение с лице от същия пол, като употребил за това сила или заплашване.

За това престъпление законодателят е предвидил затвор от две до осем години.

В случая положението на подсъдимия се утежнява допълнително, тъй като той е извършил деянието срещу непълнолетно лице. При това положение наказанието е лишаване от свобода от 3 до 12 години затвор.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)