Избрани Новини

20 000 души посетиха античния град Хераклея Синтика

Причините за този бум на туристи са няколко

Само за миналата година 20 000 души от страната и чужбина са посетили античния град Хераклея Синтика, който е край храма на пророчицата Ванга, пише "Стандарт". Това е два пъти повече в сравнение с посетителите през 2013 година.

Причините за този бум на туристи са няколко. „Направихме сайт в интернет на Хераклея Синтика, всеки може да заяви кога ще дойде, за да осигурим човек да ги посрещне. Античният град е само на 1 км до църквата на Ванга, много хора идват тук, след като са били в храма. Поставихме информационни табели на български и английски език. Пътят за Гърция минава оттук, тъй като се строи автомагистрала „Струма", твърди директорът на Историческия музей в Петрич Сотир Иванов.

Благодарение на сайта все повече нашенци и чужденци бият път до историческата забележителност. Хората разбират в електронната мрежа, че има такова селище. Впечатлени са от обекта и идват, за да го разгледат.

„Посетителите се увеличават непрекъснато, това е един от най-посещаваните обекти, целта ни е да се превърне в Музей на открито. Най-важното е, че има огромен интерес към културно-историческия туризъм в региона", казва Сотир Иванов. 

„Вече почти не се мяркат иманяри в района на древния град. Защото непрекъснато има посетители. Монтирали сме и видеокамери срещу търсачи на ценни находки", допълва той.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов