Избрани Новини

Близо 4-годишна присъда при строг режим за грабеж на телефон

Крими

17-01-2015, 08:44

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Година затвор за грабеж и заплахи за убийство на бедни съпрузи

Наказание 3 години и 6 месеца лишаване от свобода при строг режим за грабеж на непълнолетна ще търпи Станчо Чукоев.

То е наложено с одобреното днес от Окръжен съд Бургас споразумение за решаване на наказателното дело. С него той се признава за виновен в това, че отнел от непълнолетно момиче. Той хванал с едната ръка пострадалата за челюстта, а с другата за врата и я съборил на земята.
Пред Окръжен съд Бургас Чукоев каза, че се признава за виновен, разбира последиците на споразумението и доброволно го е подписал. Той се отказва от разглеждане на делото му по общия ред. Окръжен съд Бургас допусна делото да приключи по този институт, след като подсъдимият представи доказателство, че е възстановил изцяло причинената на пострадалата имуществена вреда. Съдът констатира, че предложеното от Окръжна прокуратура Бургас споразумение не противоречи на закона и морала и го одобри.
Законният представител на пострадалата заяви в съдебната зала, че не възразява да бъде одобрено споразумението и намира за справедливо определеното на подсъдимия наказание.
Във внесеният по делото обвинителен акт се посочва, че на 05.11.2014 г. Чукоев се намирал в градинката зад Старата поща в Бургас. Пострадалата и неин съученик разговаряли зад автобусна спирка, където чакали и други хора. Момичето държало в ръка мобилния си телефон. Подсъдимият се приближил, отправил й реплика, която тя не разбрала и с едната ръка я хванал за челюстта, а с другата за врата и я съборил на земята.
Девойката се уплашила и извикала за помощ, но в това време Чукоев взел мобилния й телефон и избягал в неизвестна посока. Той изхвърлил СИМ-картата и калъфа на телефона. По-късно се срещнал със свой познат в същата градинка и разменил откраднатия с неговия телефон. Свидетелят е предал предмета на престъплението в полицията, а подсъдимият е възстановил стойността на СИМ-картата и на телефонния калъф. Одобреното от съда споразумение влиза в сила веднага.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов