Избрани Новини

Благоевградска художничка открива изложба в Дупница

Ваня Рибарска показва 20 творби - керамика

20 творби -керамика ще представи благоевградската художничка Ваня Рибарска в своя изложба в Дупница, съобщи infomreja.bg.

Експозицията ще бъде открита на 19 януари от 16:30 часа.

Изложбата е част от проекта за презентиране на съвременно изкуство в динамична градска среда "100% България – докосни изкуството!" и ще бъде ситуирана на първия етаж в сградата на Община Дупница.

Ваня Рибарска е художник керамик. Родена е през 1960 г. в Благоевград. Преподавател е по изобразително изкуство във II ОУ "Димитър Благоев" – Благоевград с вече 25- годишен стаж.

Зад гърба си има повече от 15 самостоятелни и сборни изложби, участия в много пленери и конкурси. Нейни творби са собственост на български колекционери и чуждестранни такива от Германия, Гърция, Великобритания и САЩ.

Изложбата включва керамични пана, кръгла пластика, керамични чинии и маски. Използваните материали са бяла и червена глина, ангоби, глазури.

Художничката вярва, че те ще въздействат много положително и мотивиращо на публиката и че ще направи делниците и празниците на всички по - светли и цветни.

Всъщност посланието на Ваня е, че изкуството не трябва да дава нищо наготово, а трябва да провокира, да задава въпроси, като отговорите всеки трябва да прозре сам за себе си.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов