Избрани Новини

ВАС отхвърлил жалба на еколози за лифта на ”Платото”

Региони

16-01-2015, 13:48

Снимка:

bbogdanova.com

Автор:

BulgariaUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Екопрестъпници саботират зимния туризъм

Тома Белев не е председател на асоциацията, следователно жалбата е подадена от нелегитимен представител

Тричленен състав на ВАС е оставил без разглеждане жалбата на Асоциация на парковете в България (АПБ) срещу законността на изградения през 2010 г. лифт в Банско.
Мотивът е, че Тома Белев не е председател на асоциацията, следователно жалбата е подадена от нелегитимен представител, става ясно от решение през лятото на 2014 г.

През май 2013 г. петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС) реши, че лифтът в местността "Платото" над Банско, изграден от "Юлен" АД, е извън обхвата на концесията и зоната за ски съоръжения на Национален парк "Пирин".
Седемчленен състав на Върховния административен съд (ВАС) с председател Боян Магдалинчев на 27 ноември 2013 г. отмени решението на петчленния състав, че изграденият през 2010 г. лифт е незаконен.

След това съдът прекрати делото, заведено по жалбата на АПБ срещу решението на екоминистерството да не се извършва оценка за въздействието на околната среда за инвестиционното предложение на "Юлен" АД.
Малко след това от асоциацията подадоха жалба.

На 4.06.2014 г. съдът прекратява делото, заведено по жалбата срещу решението на екоминистерството.

Вижте решението на съда >>>

Според магистратите Белев е "обявил себе си за председател на Управителния съвет (УС) и представляващ сдружение "Асоциация на парковете в България", но няма легитимация за това. Общото събрание на АПБ, което избира председател за мандат от 5 г., не се е събирало от 2003 г., следователно мандатът на Белев е изтекъл през 2008 г.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)